fbpx Skip to main content
Лекции

Изкуствен интелект и изкуство

By 16.01.2023януари 21st, 2023No Comments
30-60 мин.
Ключови думи: 

Изкуство, бъдеще, изкуствен интелект, творчество, технологии

Софтуери като DALL-E и Midjourney направиха възможно за всеки потребител да генерира визуално впечатляващи изображения. Тази технология е само „върхът на айсберга“ в това какви биха могли да бъдат приложенията на изкуствения интелект в създаването на илюстрации, дизайн, фотография и… изкуство.
В тази лекция ще поговорим за множеството приложения за на вече съществуващите софтуери за генериране на изображения и текстове и как те вече биват използвани от множество артисти в тяхната работа.
Ще се опитаме да отговорим и на въпросите за бъдещата роля на човека в изкуството: Как ще се промени арт сцената? На кои творчески занаяти ще повлияят най-силно технологиите? Каква ще се измени човешкият принос към изкуството?… и много други.

Лекцията има дискусионен характер като увлича участниците в един интересен разказ за вълнуващите възможности и заплахи, които бъдещето ще ни донесе.

Лекцията надгражда кратка 15 минутна презентация на тема „Изкуствен интелект и фотография“ проведена по време на „Нощ на фотографията в Княжевската гора“ през август 2022 г. 

Изпрати запитване за провеждане на лекция

Leave a Reply